Konkordato Amirliğinden İflas Danışmanlığına Kadar Geleceğin Meslekleri

Kaparoz, bazı malum çevreler tarafından yaratılmaya çalışılan ‘Kriz var’ algısına karşın giderek daha fazla talep gören geleceğin mesleklerini araştırdı. İşte geleceği parlak, modern çağın en fazla kazandıracak meslekleri:

Konkordato Amiri: Uzmanlar konkordato ilan eden firma sayısının, piyasadaki konkordato uzmanı sayısının üzerine çıkmasıyla birlikte piyasada gözle görülür bir daralmanın yaşandığını belirtiyor. Şu anda konkordato ilan etmeyi planlayan firmalar, oldukça yüksek maaşlar ödeyerek Konkordato Amiri bulma yoluna gidiyor ancak yakında bu maaşlar da yetmeyecek. Uzmanlar, firmaların konkordato ilan etmekten elde edeceği kâr, Konkordato Amiri maaşından yüksek oldukça bu talebin devam edeceğini belirtiyor. Konkordato Anirliği geleceğin meslekleri arasında öne çıkanlardan.

Tasfiye Planlamacısı: İşinizi kurdunuz, bir yerlere getirdiniz, şimdi de batırmak üzeresiniz ama bunun nasıl yapılacağıyla ilgili bir fikriniz yok. Önce personeli çıkarsanız, depodaki malları kim taşıyacak? Binayı satsanız, tasfiye süresince personel nerede barınacak? Eğer bu soruların yanıtını bilmiyorsanız, sizin de bir Tasfiye Planlamacısına gereksiniminiz var demektir. İyi bir Tasfiye Planlamacısı ile çalıştığınızda uzman kişi, sizin adınıza tüm bu planlamayı yaparak tereyağından kıl çeker gibi işinizi batırıp kapınıza kilidi vuracak.

Batık Krediler Uzmanı: Eğer bankacılık sektöründe çalışmak istiyorsanız, uzmanlara göre kısa süre içinde en fazla alım yapılacak bölümlerden birisi Batık Krediler. Bugün bile Şüpheli Alacaklar, Tahsili Mümkün Olmayan Açık Hesaplar, Vadesi Hiçbir Zaman Gelmeyen Senetler gibi konularda deneyimi olan kişiler tercih edilirken bir yıl içinde Batık Krediler açığı tüm çıplaklığıyla görülecek.

Kayyım: Uzmanlar anne-babalara çocuklarını küçük yaşlardan itibaren kayyımlığa hazırlamaları noktasında çağrıda bulunuyorlar. Uzmanlara göre, lisede, yaz tatili dönemlerinde bile olsa, mahalle bakkalında kayyımlık yaparak hayata hazırlanmış bir çocuk, üniversite eğitiminin ardından, iş ararken yaşıtlarına göre çok daha fazla şansa sahip olacak.

İşten Çıkarma Yetkilisi: Genişleme döneminde gereksinim duyulan İşe Alım Uzmanları, daralma dönemlerinde bir işe yaramaz. Böyle zamanlarda firma yöneticilerinden beklenen, ilk önce İşe Alım Uzmanlarını işten çıkartmak, daha sonra onların yerine İşten Çıkartma Uzmanlarını istihdam etmektir. Eğer günde birkaç kişiyi sorunsuz işten çıkartacak birikime sahipseniz, böyle bir dönemde işsiz kalmanız mümkün değil.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.