Erdoğan, Fazıl Say Konserinin Çıkışında Sert Çıktı: “Müzik Buysa Bizimkilerin Yaptığı Ne?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fazıl Say konserinin çıkışında yaptığı açıklamada Külliye’yi mesken tutan müzisyenleri eleştirerek “Bu müzikse bizimkilerin yaptığı ne? Yok bizimkilerin yaptığı müzikse, o zaman bu ne?” dedi.

“Bu Müzikse Bizimkilerin Yaptığı Ne? Yok Bizimkilerin Yaptığı Müzikse, O Zaman Bu Ne?”

Konser çıkışında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bakın açıkça söylemek istiyorum. Bazı çevreler bizi yıllarca uyutmuş. Bize müzik diye, sanatçı diye ıvır zıvır şeyler dinletmişler. Biz de tabii konunun uzmanı değiliz, bunlara inandık. Söylemeye de dilim varmıyor ama maalesef kandırılmışız. Biz yıllar boyunca bu arkadaşlara ne istedilerse verdik. Ancak bugünkü konserde ben olayın farkına vardım. Bu müzikse bizimkilerin yaptığı ne? Yok bizimkilerin yaptığı müzikse, o zaman bu ne?” dedi.

“Bir Gün Orhan Gelir, Elinde Sazıyla Dımbır Dımbır Kafamızı Şey Eder, Ertesi Gün Yavuz”

Açıklamalarını sürdüren Erdoğan “Külliye’de zevki sefa içinde yaşadığımızı sananlar var. Vallahi öyle değil. Çektiklerimi bir Allah bir de Emine Hanım bilir. Bir gün Orhan gelir, elinde sazıyla dımbır dımbır kafamızı şey eder. Neymiş yeni beste yapmış, yahu ben her kararname yazdığımda getirip sana gösteriyor muyum? Bana ne senin bestenden. Ertesi gün Yavuz gelir, yüz bin tane bağlama satmaya çalışır. Olmaz dersin ağıt okur, olur dersin oyun havasına girer. Vallahi bıktım artık bunlardan. Marmaris’e gidip kafa dinlemek istiyorum ama bunları nasıl ekeceğim bilmiyorum. İnanmazsınız 1+1 evlerde yaşayanlara özeniyorum” dedi.

“Siz Hiç Mustafa Sandal’ı Canlı Söylerken Dinlediniz mi? Maalesef Ben Dinledim”

Külliye’den çıkmayan sanatçıları da eleştiren Erdoğan “Falancanın sesi uzaktan hoş gelir derler. Zerrin Hanım için bu kesinlikle geçerli değil, siz ne kadar uzağa da gitseniz onun sesi aynı şiddette gelmeye devam ediyor. Bakın bana sanatçı diye Mustafa Sandal ile Hande Yener’i getirdiler. Siz hiç Mustafa Sandal’ı canlı söylerken dinlediniz mi? Maalesef ben dinledim.

Peki aranızda Mustafa Ceceli’nin ezanıyla iftar açan oldu mu? Maalesef o da bana nasip oldu. ‘Hay senin okuyacağın ezana’ diye başladım. Yanımda da Nihat Hatipoğlu oturuyor. ‘Efendim sizin orucunuz bu şekilde kabul olmaz, küfre girer bu söyledikleriniz’ dedi. Madem orucum bozuldu diye düşünerek Mustafa’ya da Nihat’a da verip veriştirdim. Ben bu Ceceli’nin yüzünden kaç gün kaza orucu tuttum biliyor musunuz? Nihat desen o da ayrı bir tip. Arkadaşlara sordum ‘Ankara’ya en uzak üniversite neresi?’ diye. Gaziantep dediler. Hemen oraya tayinini çıkarttım. Vallahi bıktım artık bunlardan. Bir sonraki konseri ne zamanmış Fazıl’ın?” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

7 Comments

  1. Mozartın heykelinin, küllüye bahçesine dikilmesini istiyoruz.
    İşte o zaman avrupa birliğine gireriz.
    Bacadan mı gireriz, çatıdan mı bilemem.

  2. CB RTE neden o kadar kocaman kışlık saray yazlik saray yaptırdı. Bize mi sordu.Tüm şarkıcı turkuculeri rezil etmiş. zorla mi gidiyorlar.Fazıl Say da gitmese idi.CB RTE nin müzik anlayışını biliyordu..

Yorumlar kapatıldı.