Genel Af Konusunda Rahatlatan Açıklama: “Ülkede Hırsızların Çalabileceği Bir Şey Bırakmadık”

Genel Af

Meclis’ten geçen ‘Genel Af’ önerisiyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan bir yetkili toplumda bir panik havası yaratılmaya çalışıldığını belirterek endişe duyacak bir şey olmadığını, ülkede genel af ile dışarı çalacak kişilerin çalabileceği bir şey bulunmadığını söyledi.

“Kimse Merak Etmesin, Ülkede Çalacak Bir Şey Bırakmadık”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan bir yetkili “İçeride bir tek bize muhalif olanlar kalacak şekilde, çete mensuplarını, gaspçıları, hırsızlık suçundan hüküm giyenleri, işte dolandırıcıları falan, bunların hepsini salıyoruz. Salıyoruz ama önlemini alarak salıyoruz. Şimdi bazı çevreler tarafından toplumda bir panik yaratılmaya çalışılıyor. Biz bunun farkındayız ancak buradan tüm vatandaşlarımıza tekrar söylüyorum, kesinlikle paniğe kapılacak bir durum yok. Kimse merak etmesin ülkede çalacak bir şey bırakmadık. Biz içeridekileri dışarı bırakmadan önce dışarıda gerekli önlemlerimizi aldık. Şu an hırsızların çalabileceği fazla bir şey yok. Tam tersine içerideyken kendilerine gelen şeyleri biriktirmiş olabileceklerini düşünüyoruz. Salarken üst araması yapıp işimize yarayan bir şey var mı diye bakacağız.” dedi.

“Silahıyla Banka Soyan Kişiyi Düşünce Suçlularıyla Bir Tutamayız”

Açıklamalarını sürdüren yetkili “İçeridekilerin hepsi bir değil. Yani silahıyla banka soyan kişiyi düşünce suçlularıyla bir tutamayız. Ya da bir hırsızla bir gazeteciyi aynı kefeye koyamayız. Sonuçta şeytana uyup bir şey araklamış ama vatanına milletine bağlı binlerce hırsızımız var. Adam yolsuzluk yapmış ama inceleyin ne için yapmış? Bir siyasi rehine veya bir öğrenciyle çete mensubunu bir tutabilir miyiz? Hepimiz çocukken böyle çeteler kurar, ufak tefek organizasyonlar yapardık. Hangimiz yol kesip haraç almadık? Ama biz bayrağımıza saygısızlık etmedik. Bu nedenle tekrar söylüyorum, düşünce suçlusuyla hırsızı aynı kefeye koyamayız. Eğri oturup doğru konuşalım.” dedi

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.