Türkiye’nin Maske Yolladığı Guapolone Adında Bir Ülkenin Olmadığı Öğrenildi

Türkiye’nin maske yolladığı ülkeler arasında adı geçen Guapolone Adası’ndan hükümete kötü haber geldi. Geçen hafta yapılan sevkiyatın ardından bu adda bir ülke olmadığını belirten lojistik firması maskeleri Türkiye’ye geri yolladı.

“Evinde Bulunamayan Var, Maskeyi Beğenmeyen Var, Adresi Yanlış Olan Var”

Açıklamalarda bulunan hükümet yetkilisi “Şu an gönderilerimizin %90’ı yerine ulaşmış gibi görünüyor ancak bazılarında teslimat sorunları yaşandığı doğrudur. Evinde bulunamayan var, maskeyi beğenmeyen var, adresi yanlış olan var. Birkaç sevkiyatımızda ise ülke adı hatalı görünüyor. Elbette bu kadar yere yardım yapınca bu oranda bir geri dönüşü biz normal karşılıyoruz. Biz gene de araştırıyoruz acaba bu hata nasıl olmuş diye. Sayın Cumhurbaşkanımızın kesin talimatı oldu, her yere maske göndereceksiniz diye, belki bu arada arkadaşlar böyle hatalar yapmış olabilirler. Neticede hepimiz insanız.” dedi.

“Gönderecek Hiç Kimseyi Bulamazsak Vatandaşlara Dağıtırız Ancak Önceliğimiz Bu Değil”

Açıklamalarını sürdüren yetkili “Şimdi bu teslimatı yapılamayan maskelerin geri gelmesini bekliyoruz. Bir hafta içinde bize gelmiş olurlar. Önce maskeler gelsin, nasıl olsa bir yere göndeririz. Gönderecek hiç kimseyi bulamazsak vatandaşlara dağıtırız ancak önceliğimiz bu değil. Yani vatandaşımıza dağıttığımızda bu basının ilgisini çeken bir haber olmuyor. Yani Türkiye kendi vatandaşına maske dağıttı diye duyan kimse ‘Aferin Türkiye’ye’ demiyor. Bunu zaten bizim görevimiz olarak görüyor, oysa uzak bir memlekete gönderdiğinizde bayağı sansasyon oluyor. Bu açıdan biz özellikle ilginç ve en büyük ülkeleri tercih ediyoruz. Adı Amerika’ya bile yardım yaptık oluyor veya ta Burkina Faso’ya bile yardım gönderdik diye anılıyor. Biz bunlara bakıyoruz. Yoksa yap maskeyi gönder İstanbul’un kenar mahallelerine. Bunu yapmasını herhalde biz de biliyoruz, biz başka şeyin peşindeyiz.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.