Diyanet’in Kadın Erkek Birlikte Halay Çekmeyin Uyarısına Netflix’ten Destek

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yaman tarafından hazırlanan kitapta, düğünlerde kadınlarla erkeklerin birlikte dans etmelerinin, el ele halay çekip horon tepmelerinin İslam’a aykırı olduğu açıklanmıştı. Kitaptaki görüşlere NETFLIX Ceo’su Reed Hestings’ten destek geldi.

“Erkek Erkeğe Dansı Daha Doğru Buluyoruz”

Kaparoz’a açıklamalarda bulunan Hestings “Diyanet’in kitabında yer alan görüşlere kesinlikle katılıyoruz. Tam bir fikir birliği içinde olduğumuzu söyleyebilirim. Bakın bizim dizilerimizde de dikkat edin, kadın erkek el ele tutuşarak bu tür hareketlerde pek bulunmazlar. Kızların kızlarla, erkeklerin de erkeklerle dans etmesini biz daha uygun buluyoruz. Belki elli yıl önce olsaydı bunu söylemezdim. O zaman bu tür sahneler izleniyor, kadın erkek ilişkisi insanlara ilginç geliyordu. Artık o günler geçti. Şimdi biz boncuk gibi bir erkek bir kadın dizip sabahtan akşama kadar dizilerde oynatsak kimsenin ilgisini çekmez. Reytinglerimiz düşer. Erkek erkeğe dansı kaç kişi izliyor, erkek kadın dansını kaç kişi izliyor, inanmayan deneyip baksın.” dedi.

“Yeni Dizimiz Horon’un Çekimlerine Başlıyoruz”

Açıklamalarını sürdüren Hestings “Zaman zaman bazı yayın organları Netflix’le Diyanet arasında bir çatışma çıkarmak istiyorlar. Bu art niyetli kişilere buradan seslenmek istiyorum: Bakın, görün biz dün olduğu gibi bugün de büyük bir uyum içindeyiz. Amaçlarımız farklı da olsa belli konularda bir araya gelebiliyoruz. Diyanet’in açıklamalarının ardından arkadaşlarımız bir dizi üzerinde çalışmaya başladı. Eğer bir terslik olmazsa en kısa süre içinde Horon’un çekimlerine başlayacağız. Erkek oyuncu, yardımcı erkek oyuncu ve yardımcı erkek oyuncunun yardımcısı olan erkek oyuncuyu belirledik. Son derece duygusal bir dizi olacak. Şimdilik sadece bu kadarını söyleyebilirim” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.