Bayram Harçlığı Tartışması Çatışmaya Döndü, 81 İlde Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi

Bayram sabahı İstanbul’un Esentepe Mahallesi’ndeki dede torun tartışmasının önce mahalleye, oradan tüm İstanbul’a yayılması üzerine, olayların büyümesinden endişelenen hükümet 81 ilde sokağa çıkma yasağı ilan etti.

“Bayram Harçlığını Beğenmeyen Torun Dedesini Tokatladı”

Kaparoz’a açıklamalarda bulunan bir yetkili “Olay sabahın erken saatlerinde İstanbul’un Esenkent mahallesinde bir torunun dedesinin elini öpmesiyle başlamış. Eli öpülen dede cebinden çıkarttığı on lirayı torununa vermiş. Dedesinin verdiği bayram harçlığını beğenmeyen torun ile dede arasında önce sözlü tartışma başlamış, sonra torun dedesini tokatlamış. Dedenin de bastonuyla karşılık vermesi üzerine şiddetlenen kavgaya mahallenin dede ve torunları da dahil olmuş. Olay bize intikal ettiğinde iki taraf mahallenin farklı yerlerine barikat kurmuş durumdaydı ve çatışmalardaki toplam insan sayısı üç bini aşmış durumdaydı. İtfaiyenin müdahalesiyle dağıtılan gruplar bu sefer E-5’e yakın bir yerde yeniden karşı karşıya geliyor ve trafikteki dede torunların katılımıyla olay daha da büyüyor. E-5 etrafında kümelenen gruplar sapan ve taşlarla birbirine yeniden taarruz etmeye başlıyor.”

“Taraflar Beş Amerikan Doları Üzerinde Anlaşmaya Vardı”

Açıklamalarını sürdüren yetkili “Olayların istenmeyen noktalara gideceğini gören hükümetimiz işte bu noktada olaya dahil oldu ve bakanların arabuluculuğu ile taraflar 5 Amerikan doları üzerinde anlaşmaya vardı. Bu parayı denkleştiremeyen dedeler için Hazine’den ilk yılı geri ödemesiz 36 ay vadeli kredi kullandırılmasına da karar verildi. Ancak tam işin çözüldüğü düşünülürken başka bölgelerden gelen çatışma haberleri üzerine hükümet üyeleri yeniden toplanarak 81 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesine karar verdi. Bu akşam devlet büyüklerimiz gelenek ve göreneklerimizin güzelliğiyle aile ilişkilerinin özelliği konusunda bir televizyon konuşması yapacak. Bizler, halkımızın bayramlar ve maneviyat konulu bu konuşmayı gözyaşları içinde dinleyerek yeniden birlik olacağını düşünüyoruz.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.