Kaparoz, Nefes Kesen “Köfteci Yusuf Operasyonu”nun Ayrıntılarını Açıklıyor

Kaparoz, Süleyman Soylu yönetiminde gerçekleştirilen Köfteci Yusuf Operasyonu’nun ayrıntılarına ulaştı. İşte nefes kesen operasyondan dakika dakika gelişmeler:

  • 06:00 Operasyon hazırlığı için bir haftadır uyku uyumayan Süleyman Soylu kurmaylarıyla birlikte taarruz planlarını son kez gözden geçirdi.
  • 06:15 Daha önceden planlanan ancak kimseye haber verilmeyen operasyon ekibi evlerinden alınarak karargâha getirildi.
  • 06:45 Süleyman Soylu operasyonun ayrıntılarını açıklayıp görev dağılımını anlattıktan sonra “Gazanız mübarek olsun” diyerek karargâhtan ayrıldı.
  • 07:00 Süleyman Soylu’nun yönetimindeki 87 kişilik operasyon ekibi Köfteci Yusuf’a doğru hareket etti ancak ekip dikkat çekmemek için Bursa girişinde üçe ayrıldı.
  • 07:45 Öncü ekip 7:45’te Köfteci Yusuf’a intikal etti ve her şeyin yolunda olduğunu belirtmek için “köfteler yoğruldu” şeklinde şifreli bir telsiz mesajı geçti. Bunu duyan diğer ekipler ise “kimyon geliyor” ve “soğanlar soyuldu” şeklindeki mesajlarla Köfteci Yusuf istikametinde yolda olduklarını bildirdiler.
  • 8:00 Saat 8:01’de ikinci ekip köftecinin kuzey tarafında 8:13’te ise üçüncü ekip binanın batı tarafında konuşlandı.
  • 8:15 Birinci ekipten “Misina” lakaplı polis memuru Süleyman Soylu’nun talimatıyla köfteciye girip “Tuvalet nerede?” diye sordu. Garsonun tuvaletin arızalı olduğunu söyleyip cami tuvaletinin anahtarını vermesiyle tüm hesaplar bir anda bozuldu. Misina durumu Soylu’ya bildirdi.
  • 08:30 Soylu camide tuzak olabileceğini söyledikten sonra “Eğer biri gidecekse bu kişi ben olmalıyım diyerek” Misina’dan anahtarı aldı ancak anahtar tuvaletin kapısını açmadı. Caminin tümüyle kapalı olduğunu fark eden Soylu, James Bond çantasından seccadesini çıkarıp cami avlusunda namaza durdu. İşte bu hamle operasyonun seyrini değiştirdi. O anı gören ekip heyecanlandı ve “Allah Allah” nidalarıyla Köfteci Yusuf’a doğru taarruza geçti.
  • 08:45 Arkada seccadesinin üzerinden savaş meydanını izleyen Soylu ve önde taarruza geçmiş polisleri gören Peker’in adamları kaçmaya başladı.
  • 9:30 Yaşanan ufak çaplı çatışmanın ardından Peker’in adamları bozguna uğrayarak kaçarken Köfteci Yusuf, bahçe ve müştemilat da dahil olmak üzere tüm hatlarıyla birlikte ele geçirildi.
  • 9:35 Köfteci Yusuf Bey, Peker’in adamlarının hesabı ödeyemeden gitmek durumunda kaldıklarını söyleyerek Soylu’dan bu bedeli talep etti. Hesabı inceleyen Soylu menüdeki köfte, ayran ve piyazın ayrı ayrı yazılarak kişi başı 38.TL talep edildiğini oysa 2. Menü kapsamında bunların 25.-TL olarak hesaplanması gerektiğini söyledi.
  • 9:45 Köfteci Yusuf Bey’in Peker’in adamlarının hesaba hiçbir zaman itiraz etmediklerini ve taarruz olmasaydı tahsilatın bu şekilde gerçekleşeceğini söylemesi üzerine Soylu ödemeyi yapmayı kabul etti ancak güvenlik kameralarından yapılan tespitlerde teslim edilmeyen piyaz ve köftelerin belirlendiğini açıklayarak yapılan fazladan ödemeye istinaden bir tepsi ekmek kadayıfının kamulaştırıldığını gösteren Valilik kararını tebliğ etti.
  • 10:15 Soylu’nun “Kadayıfı paket yaptırın” şifreli mesajı sonrasında yüzlerinde başarıyla harmanlanmış yorgunluğun izleri olan polisler ellerinde bir tepsi kadayıf bulunduğu halde olay yerinden ayrıldı.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.