Erdoğan New York’ta Ziyaret Ettiği Destici’yle Londra’da Yeniden Bir Araya Gelecek

New York’taki temasları sırasında Mustafa Destici ile görüşen Erdoğan’ın önümüzdeki ayki İngiltere programının detayları belli oldu. Programın en önemli ayağını New York’taki gibi gene Mustafa Destici toplantısı oluşturuyor. Adını vermek istemeyen bir Cumhurbaşkanlığı yetkilisi bu görüşmelerden kısa vadede bir sonuç beklememek gerektiğini vurgularken orta ve uzun vadede ise görüşmelerin unutulmasını umut ettiklerini belirttiler.

İade-i Ziyaret Londra’da

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanlığı yetkilisi “Sayın cumhurbaşkanımızın yabancı ülke ziyaretleri sırasında programını oluştururken şuna dikkat ediyoruz: Görüşmelerde bir sorun çıkmasın, konuşmalarda gerginlik yaşanıp da bir krize yol açmasın. Bu açılardan bakınca en doğru isim Mustafa Destici. Örnek olarak Biden’la görüşmek istediğimizi düşünelim. Bir kere adamın boş zamanı yok, zaman bulunsa elli farklı koşul öne sürülecek, görüşmeden sonra bin tane gazeteci doluşup abuk sabuk sorular soracak. Ayrıca çevirmenden kaynaklı problemler yaşanacağının da garantisini verebilirim size. Sayın Destici Türkçe konuşabildiği için çevirmen masrafımız olmuyor. Zaten kendisi İngilizce konuşsa da sorun değil, biz onun ne diyeceğini üç aşağı beş yukarı tahmin edebiliyoruz. Destici’nin programı hep boş, ne zaman arasak gelebiliyor, toplantılarda bir sorun yaşanmıyor, hatta toplantı bile yaşanmıyor, fotoğraf çekip, çay içip dağılıyoruz. Destici – Erdoğan görüşmelerinin ikinci ayağı Londra olacak. Londra görüşmesi biraz daha heyecanlı geçecek diye tahmin ediyorum, çünkü toplantıya tavla ile geleceğini bildirdi Sayın Destici.” dedi.

“Dünyada Aradığımızı Bulamazsak Sayın Destici ile Uzaya Çıkacağız”

Açıklamalarını sürdüren yetkili “Yıl sonuna kadar toplam yedi farklı kıtada görüşecek Erdoğan ile Destici. Bu görüşmeler sonunda Türkiye’de bir toplantı yapılarak bu görüşmelerden elde edilen kazanımlar konuşulacak. Eğer bir sonuç elde edilememişse Sayın Destici ile uzayda bir araya gelinecek. Bu da belki tarihimizde bir ilk. Şunu biliyoruz ki biz Sayın Destici ile yola devam edeceğiz. Yani yolu tam olarak bilmiyoruz ama kiminle gideceğimizi biliyoruz. Bugüne kadar Dışişleri’nde kimle konuşuldu, ne zaman konuşuldu, ne konuşuldu gibi konulara odaklanırdık. Sayın Destici’den sonra sadece ‘Nerede konuşuldu?’ sorusu gündeme gelecek. Uzmanlar da Sayın Destici’den sonra dış ilişkilerimizin normalleştiği görüşünde.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.