ABD’ye Giden Erdoğan, Trump’la Telefonda Görüştü: “Mesafe Azalınca Görüşme Daha Net Oldu”

Gezi ve toplantılar için New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump’la yaptığı telefon görüşmesini değerlendiren uzmanlar mesafenin azalması nedeniyle görüşme kalitesinin arttığını belirttiler.

“Teknoloji Bize Bazı Olanaklar Sağlasa da Henüz İstenen Noktada Değil”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan bir yetkili “Cumhurbaşkanımız Amerika’ya geldikten kısa bir süre sonra planlandığı şekilde ABD Başkanı Trump’la görüştü. Görüşme telefon vasıtasıyla oldu. Elbette bu görüşmeyi Türkiye’den de yapabilirdik ancak teknoloji ne kadar ilerlese de henüz bizim istediğimiz noktada değil. Türkiye’den ABD’yi aradığımızda sesin bu kadar mesafeyi aşması gene de bir süre gerektiriyor, bu da bazı aksaklıklara neden oluyordu. Ancak Sayın Başkanı ABD’den aradığımızda gördük ki buradaki görüşme kalitemiz çok daha iyi. Son derece akıcı bir görüşme gerçekleştirdik. Uzaktan aradığınızda aradaki çevirmenleri de düşünürseniz siz ‘Nasılsınız?’ dedikten on saniye sonra karşı tarafın yanıtı geliyordu. Bu da bazı aksaklıklara neden oluyordu tabii ki. Örneğin bir espri yapıyorsunuz ancak karşı tarafa gülmüyor, tabii bu da sizin canınızı sıkıyor. Sizin canınız sıkıldığı sırada karşı taraf gülüyor. Tahmin edersiniz ki bu da çok sinir bozucu okuyor. Zaten aynı noktayı Sayın Trump da vurgulamış. ‘Yahu bakın ne kadar güzel oldu bu görüşmemiz, bundan sonra da böyle yapalım, bir uçağa atlatıp gelin, gelir gelmez de beni arayın’ şeklinde esprili bir konuşma olmuş aralarında” dedi.

“Önümüzdeki Ay Rusya’dan Putin’i Arayacak, Almanya Ziyareti Sırasında Merkel’e Mektup Yazacağız”

Önümüzdeki dönem gezilerine ilişkin bilgi veren yetkili “Önümüzdeki ay da Sayın Cumhurbaşkanımız açısından son derece yoğun bir program var. Önce Moskova’ya gideceğiz, orada havalimanındaki ankesörlü telefondan Sayın Putin’i arayacağız. Ben iyi bir görüşme olacağını düşünüyorum. Daha sonra Almanya ziyaretimiz olacak. Almanya’da da Sayın Merkel’e bir mektup yazıp oradan postaya vereceğiz. Buradan gönderseniz bir haftada zor gidiyor mektuplar. Hem de çok pahalı. Almanya ‘dan göndererek hem hız kazanacağız hem de maliyetlerimiz azalacak. Dış politikada yeni bir döneme girdik diyebilirim” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.