AKP’li Başkanın Dramı: “Adı Fethullah Tayyip Olan Çocuğumu ‘Hişt’, ‘Hop’, ‘Alo’ Diye Çağırıyorum”

Sümbülcek Beldesinin AKP’li Başkanı Salih Dobra 2009 yılında doğan çocuğuna Fethullah Tayyip adını verdiği için pişman olduğunu söyledi.

“Önce Fethullah Adını Kullanmamaya Başladık, Tayyip Adını da Bırakınca Çocuk Ortada Kaldı”

Başkan Dobra “2009 yılında çocuğum doğduğunda annesi ‘Adı Osman olsun’ dedi ancak ben Tayyip Bey’e olan sevgim nedeniyle çocuğa Tayyip adının vermek istedim. Kendisi ‘O zaman Osman Tayyip olsun’ dedi ama ona da itiraz ettim. Bildiğiniz gibi o dönemlerde nereye gitsek malum kişi ‘Hocaefendi’ diye önümüze getiriliyordu. Ben tanımam etmem ama politikacıların konuşmalarından etkilenerek çocuğun adını Fethullah Tayyip koydum. Oğlum 6 yaşına gelince bildiğiniz gibi darbe gündeme geldi. FETÖ nedeniyle biz Fethullah’ı kullanmamaya ve çocuğa sadece Tayyip demeye başladık. Beldemiz geçimini fındıktan kazanıyor. Son iki yıldır fındık fiyatları nedeniyle halkımız AKP’den iyice soğumuş durumda. Ben bugüne idare ediyordum ama artık benim de burama geldi. Biz burada çocuklarımıza yiyecek bulamazken, yöneticilerimiz saraylarda yaşıyor. Öyle olunca biz de bir tepki olarak Tayyip adını da kullanmamaya başladık” dedi.

“Çocuğa Kırmızı, Mor Giysiler Giydirdik, ‘Hey Sen Kırmızı Yelekli’ Diye Sesleniyoruz”

Açıklamalarını sürdüren Dobra “Çocuğun adını ancak 18 yaşında değiştirebiliyormuşuz. Biz de ne yapalım, yaklaşık bir yıldır çocuğa adıyla seslenmiyoruz. ‘Hop’, ‘hişt, ‘alo’ gibi seslerle çağırıyorum ben kendisini. Eğer yakınsak elimle işaret ediyorum. Hanımdan da rica ettim, çocuğa böyle kırmızı, mor giysiler aldı. Öyle olunca ayırt etmek daha kolay oluyor. Yani evde kırmızı yelekli, mor hırkalı bir tek bu olduğundan ‘Hey sen kırmızı yelekli’ dediğimizde hemen geliyor kendisi. Tabii çocuğun bir günahı yok bu işte, tümüyle benim hatam ancak, adıyla hitap edip çocuktan soğumaktansa böyle bir yol bulduk. Diğer insanlar da alıştı. Okulda da öğretmeni ‘Alo’ diye sesleniyormuş. Şimdi sokakta biri telefonunu açıp ‘Alo’ dese, bizim çocuk ‘Efendim’ diyor. Kendimiz ettik, kendimiz bulduk, kime ne diyebiliriz” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

1 Comment

  1. :)))) Yazık ya kıyamammmm demek isterdim ama beter olsunlar diyorum.

Yorumlar kapatıldı.