Otobanda Trafik Durdu: Hanife Yıldız’ın 90 Km. Limitini Doldurması Üzerine Çekici Çağrıldı

Nurettin Yıldız’ın akrabası Hanife Yıldız’ın yanında mahremi olmadan yola çıkması İstanbul-Ankara otoyolunu kapanma noktasına getirdi.

“Hanife Hanım, 90 Kilometreyi Geçince ABS (Avrat Bloke Sistemi) Devreye Girmiş”

Olay hakkında bilgi veren trafik polisi “Hanife Hanım, kayınvalidesine gitmek üzere yola çıkmış. Kendi ifadesine göre iki evin arasını 88 kilometre olarak hesaplamış. Ancak bazen bu harita programları yanılabiliyor tabii. Sonradan biz de inceledik, aslında iki ev arasındaki mesafe 96 kilometre tutuyor. Hanife Hanım’ın arabasında ABS sistemi olduğunu tespit ettik. ABS yani Avrat Bloke Sistemi olarak geçiyor. Yanında mahremi olmayan kadınlar direksiyona geçtiğinde, sistem aktif oluyor. 90 kilometrelik menzil içinde araç sorunsuz gidiyor ancak, 90 kilometre geçilince araç orada duruyor. Hanife Hanım da bu şekilde otobanın ortasında kalmış. ABS olan araçlarda, arabanın yeniden hareket geçebilmesi için mutlaka sisteme daha önce tanıtılmış bir mahreminin olay yerine gelmesi gerekiyor. Nurettin Bey gelemeyeceğini belirtince mecburen çekici çağırdık. Şu an otobanda kuyruk sekiz kilometre uzunluğuna ulaştı, sürücülerimiz bir saattir kontaklarını kapatmış durumda bekliyorlar. Tabii Hanife Hanım kontağını şeriata uygun olarak kapattığı için içimiz rahat. Sürücülerimize de bu şekilde bilgi verdik. Dinimize aykırı bir durum oluşabilir dedik. Hepsi anlayışla karşıladı.” dedi.

“Allah Nurettin’den Razı Olsun, O Olmasa Çok Büyük Bir Günaha Girecektim”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hanife Hanım “Allah Nurettin Bey’den razı olsun. Eğer o olmasa belki de şu an çok büyük bir günaha girecektim. Ama sayesinde böyle bir saattir kıpırdamadan duruyoruz. Bakın arkada da ambulans var, o da dinimiz gereğince hastasıyla birlikte bekliyor. Nurettin Bey’e de sordum telefonla. Eğer bu şekilde beklerken hasta ölürse kendisi şehit olurmuş, yani onun açısından da bir problem yok. Çekici hâlâ ortalarda yok. Eğer biraz daha gecikirse hastamız Allah’ın izniyle birazdan şehit olacak. Memur arkadaşlarla birlikte trafikteki durumu da anlattık Nurettin Bey’e. Onun için de bir fetva yayımlayacak kendisi” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.