Kapıda Vize Vereceğini Duyuran Sierra Leone’un Kapıdan İbaret Sahte Devlet Olduğu Ortaya Çıktı

Dışişleri Bakanlığı tarafından Türk vatandaşlarına kapıda vize uygulayacağını duyuran Sierra Leone’un Türk turistleri dolandırmak üzere kurulmuş, kapıdan ibaret sahte bir devlet olduğu ortaya çıktı.

“Gösterişli Bir Kapının Önündeki Polis Kıyafetli Kişiler Vize Paralarını Alarak Ortadan Kaybolmuş”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan bir yetkili “Dün Sierra Leone İçişleri Bakanlığı tarafından Türk vatandaşlarına kapıda vize kolaylığı sağlanacağı yönünde bilgi alınca bu müjdeyi vatandaşlarımıza duyurmuştuk. Haberi duyan bazı vatandaşlarımız aynı akşam yola çıkıp söylenen yere gittiklerinde gösterişli bir kapıyla karşılaşmışlar. Kapının önünde polis kıyafetli iki kişi, vatandaşlarımızın pasaportunu ve vize ücretini alarak içeri girmişler. Bir saat boyunca kimse gelmeyince arkadaşlar kapıyı açıp içeri bakmışlar ki kimse yok ortada. Çevredekilere sorunca olay ortaya çıkmış. Şu an sadece bunları söyleyebiliyorum. Maalesef son derece profesyonel bir dolandırıcılıkla karşı karşıya olduğumuz anlaşılıyor” dedi.

“Önce Ülkeyi Görmek İstediğinizi Söyleyin, Ülkeyi Görmeden Vize Parasını Kesinlikle Vermeyin”

Açıklamalarını sürdüren yetkili “Olay bugün sayın cumhurbaşkanımıza da iletildi. Kendisinin ilk yorumu ‘Kandırıldık’ şeklinde olmuş. Ben vatandaşlarımızı tekrar uyarmak istiyorum. Kapıda vize almak için gittiklerinde mutlaka önce ülkeyi görmek istediklerini söylesinler. ‘Önce para, sonra ülke’ yanıtını alırlarsa kesinlikle vize paralarını vermesinler. İkinci bir yöntem olarak şunu deneyebilirler. 60 dolar olarak belirtilen ücreti pahalı bulduklarını söylesinler veya ‘İki kişi olursa %30 iskonto olur mu?’ diye sorsunlar. Eğer karşı taraf bu pazarlığa olumlu yaklaşırsa parayı vermesinler. Kesinlikle kapının gösterişli olmasına veya polis memurlarının ciddiyetine kanmasınlar. Sonuçta adamlar profesyonel dolandırıcı. Biz de bu oyunu profesyonelce oynamak zorundayız. Kimseye kaptıracak paramız yok bizim” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.