Geri Zekâlı Öğrenciler, Kendilerine Verilen Süre İçinde Düzelmezse İmha Edilecekler

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un tüm öğrencilere zekâ taraması yapılacağını duyurması öğrenciler arasında tedirgin bir bekleyişe yol açarken, bugün de MEB, geri zekâlı olduğu tespit edilen öğrencilere uygulanacak yaptırımları açıkladı.

“Geri Zekâlı Olduğu Belirlenen Öğrencilerin Alnına ‘DİKKAT: GERİ’ Dövmesi Yapılacak”

Konuyla ilgili Kaparoz’a açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanlığı yetkilisi “Dün sayın bakanımızın açıkladığı gibi tüm yurtta bir zekâ taraması yapacağız. Bu taramanın sonucunda geri zekâlı öğrencilerimizi belirlemiş olacağız. Bu kişilere bir test daha yapılarak geri zekâlı olduğundan emin olduğumuz öğrencilerle açıkça konuşacağız. İlk planda bu öğrencilerin alınlarının sağ tarafına ‘DİKKAT: GERİ’ damgası vurulacak. Bu öğrencilerimize de kendilerini geliştirmeleri için bir ek süre vereceğiz. Bunlar zekânın geriliğine göre, altı ayla iki yıl arasında değişen süreler olacak. Eğer bu süre içinde istenen değişim olmazsa yazı kalıcı hale getirilecek ve öğrencimiz bu şekilde sokağa bırakılacak. Eğer aile de olumlu yaklaşırsa bu çocukları uygun bir şekilde geri dönüşüme tabi tutacağız” dedi.

“Aslında Aileler de Çocuklarının Geri Zekâlı Olduğunu Biliyor Ancak Okullar Zayıf Algısı Yaratmaya Çalışıyorlar”

Açıklamalarını sürdüren yetkili “Bugüne kadar her şeyden bakanlığımız sorumlu tutuluyordu. Öğrenciler üniversite sınavında sıfır çekerler, hop oradan biri çıkar Milli Eğitim için falanca der. Bilmem ne testinde 50 sorudan 3 matematik yaparlar, hop Milli Eğitim filanca olur. Yahu sen Milli Eğitim’den önce kendi çocuğuna baksana. Çocuk bildiğiniz geri zekâlı. Yani bu test de aslında işin göstermelik kısmı, biz tüm geri zekâlıları zaten biliyoruz. Aileler de farkında durumun ama bozuntuya vermiyor. Geri zekâlı çocuğa biz neyi, nasıl öğretelim. Ama bizi bahane edip, okullar zayıf gibi bir algı yaratmaya çalışıyorlar. Bundan sonra buna izin vermeyeceğiz. Çocuğu okula getiren anne babayı bekleme salonuna alıp, çocuğumuzu teste sokacağız. Çocuk geri zekâlıysa bunu rapor edip aileye de yazılı olarak bildireceğiz. Sonra da kimse bize suç bulamayacak. ‘Ak göt kara göt geçit başında belli olur’ diye çok güzel bir sözümüz vardır. İşte bu zekâ testi de bizim geçidimiz olacak” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

2 Comments

  1. Önce çoçuklara okul masrafları yardım yapın sonra zeka testi kendinize yapın

Yorumlar kapatıldı.