Ölü Seçmen Operasyonu Evrimdeki Eksik Halkayı Ortaya Çıkardı

Urfa’da seçmen yazılan İsa Demir’in fotoğrafından şüphelenen uzmanların takibi bilim dünyasını şaşırtacak bir gerçeği ortaya çıkarttı. Eğer 31 Mart seçimlerine kadar bir değişiklik olmazsa, 1,5 milyon yaşındaki Homo Erectus fosili İsa Demir, önümüzdeki yerel seçimlerin en yaşlı seçmeni olacak.

Kaymakam: “Ölüm Kâğıdı Yoksa Yasal Olarak Seçmen Yazmak Zorundayız”

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Akbayır Mahallesi Muhtarı “Ben Urfa merkezde Akbayır Mahallesi muhtarıyım. Bundan yaklaşık bir buçuk ay kadar önce bizim buradaki inşaatta işçi olarak çalışan bir arkadaşımız temel kazarken bulduğu farklı nesneleri bana bildirdi. Ben de hem üniversiteden yetkililere hem de kaymakam beye haber verdim. Yapılan araştırmada bunun 1,5 milyon yıllık bir insan fosili olduğu ortaya çıktı. Daha doğrusu Homo Sapiens’in atası olarak bilinen Homo Erectus’a ait bir fosilmiş. Biz bu fosile kendisini bulan işçimizin adı olan İsa Demir’i verdik. Bu bilgileri kaymakam beye ulaştırınca kendisi bizden İsa Demir’in, yani fosilin ölüm kâğıdına ilişkin bir bulgu olup olmadığını sordu. Tabii biz de ‘hayır’ dedik. O zaman yasal olarak İsa Demir’i seçmen kaydetmek zorunda olduğunu, kendisinin bir yakını vasıtasıyla oy kullanabileceğini söyledi. Biz herhangi bir yakını olmadığını söyleyince kendisi ‘Bir de ben araştırayım’ dedi. Sonradan öğrendiğimize göre kaymakam beyin kayınbiraderi ‘Kendisini tanıyorum’ demiş. Gerisine karışmamamız söylenince biz de peşini bıraktık. Ölü seçmen operasyonu diyerek sonradan şikâyet üzerine bir araştırma başlatılmış.” dedi.

“Evrim Durağı Olmayan Bir Süreç, Dolayısıyla Eksik Halka Diye Bir Şey Yok”

Konuyla ilgili açıklamalarını sürdüren muhtar “Tabii haberciler sansasyon yaratmak için ölü seçmen olarak gösterilen İsa Demir’i farklı şekilde kullandılar ama bildiğiniz gibi evrimde eksik halka diye bir şey yok. Evrim bir süreç, durakları yok. Homo Erectus’a ait bulgular genellikle Afrika’da. Bunlar 1,9 milyon yıl öncesine kadar uzanıyor. Homo Erectus, Afrika’dan çıkan ilk tür. Gürcistan’da ve Avrupa’da bulunan fosillere bakarak bilim insanları Homo Erectus’un muhtemel göç yollarını tahmin etmeye çalışıyorlardı. Daha önce Denizli’de 1,2 milyon yıllık bir Homo Erectus fosili bulunmuştu. Urfa’daki İsa Demir fosili de bu açıdan önem kazanıyor. Tabii kendisinin önümüzdeki yerel seçimlerde oy kullanacak olmasının da sembolik bir anlamı var. Biz Urfa Akbayır Mahallesi olarak, önümüzdeki yerel seçimleri 1,5 milyon yaşındaki fosilimiz İsa Demir’i tanıtmak açısından bir fırsat olarak görüyoruz” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

1 Comment

  1. Sayın kaparoz,
    Ben mö den önce yaşayan hammurabinin de mezardan kalkıp oy kullanmasını isterdim.
    Getirdiği ilkeler bugünden daha insancıl, adil gibi

Yorumlar kapatıldı.