Erdoğan’ın Ardından Diğer Yetkililerden de Osman Öcalan’la İlgili Açıklama Geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TRT’ye çıkartılan Osman Öcalan için “Osman Öcalan’ın kırmızı bültenle arandığını bilmiyordum” demesi üzerine kamuoyunun gözü diğer yetkililere yöneldi. Kaparoz, kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan’ın TRT’de program yapmasını ilgililere sordu.

Devlet Bahçeli: “Osman Öcalan’ın Arandığı Bültenin Kırmızı Olduğunu Bilmiyordum”

MHP Lideri Devlet Bahçeli: Osman Öcalan’ın arandığı bültenin kırmızı olduğunu bilmiyordum. Biz MHP olarak farklı renklerde bir bültenle arandığını düşünüyorduk. Yeşil veya sarı renklerin daha uygun olacağı bilinmesine rağmen Osman Öcalan’ın kırmızı bültenle aranması ne anlama geldiğini de bilmiyorum. Farklı renklere yönelenlerin gerçek amacı nedir?

Süleyman Soylu: “Kırmızı Bültenle Aranan Kişinin Osman Öcalan Olduğunu Bilmiyordum”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Kırmızı bültenle aranan kişinin Osman Öcalan olduğunu bilmiyordum. Biz görevimiz gereği çok kişiyi aramak durumundayız ama ben aranan her kişiyi aklımda tutamam. Elbette kırmızı bültenle birinin arandığını biliyordum. Hatta her gün arayıp kendilerine soruyordum. Kırmızı bültenle arayıp aramadıklarını takip ediyordum. Ancak dediğim gibi kırmızı bültenle aranan kişinin Osman Öcalan olduğunu bilmiyordum. Aynı şekilde Osman Öcalan’ın bir bülteni olduğunu ve bunun renginin kırmızı olduğunu da biliyor değildim.

Hulusi Akar: “Ben TRT’yi Devlet Televizyonu Olarak Düşünmüyordum”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: Ben Osman Öcalan’ın Abdullah Öcalan’ın kardeşi olduğunu bilmiyordum. Kardeşlerin soyadının aynı olduğunu biliyordum ama Osman Öcalan ve Abdullah Öcalan arasında böyle bir genetik bağ olduğundan haberim yoktu. Yakın akraba oldukarını tahmin ediyordum ama kardeş olduklarını tahmin ettiğimi bilmiyordum. Sadece bildiğimi tahmin ediyordum. Ayrıca TRT’yi de devlet kurumu olarak düşünmüyordum. Başka şeyler düşünüyordum ama her düşündüğümü söyleyemiyordum. TRT’yi de bu olay vasıtasıyla birkaç gün önce öğrendim.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.