Af Yasasıyla Çıktıktan İki Gün Sonra Cinayet İşleyen M.I. Pazartesi Yeniden Salınacak

AKP ve MHP’nin hazırladığı af yasasıyla dışarı çıktıktan iki gün sonra adam öldüren M.I. için yeniden bir araya gelen partiler M.I.’ya son bir şans daha vermek konusunda anlaştılar.

“M.I. Üçüncü Şansı Hak Ediyor”

Yeni af yasasıyla ilgili konuşan bir yetkili “Bildiğiniz gibi M.I. çıkar çıkmaz bir cinayet işledi. M.I.’nın bu davranışı bizce şık olmadı. Biz kendisine kader kurbanı diyoruz. Kaderi gerçekten çok kötü yazılmış bu arkadaşımızın ancak ilk 24 saat olarak incelediğimizde herhangi bir suça karışmadığını da görüyoruz. Yani ilk gün hiçbir vukuatı yok. İkinci gün de artık ağır tahrik mi, kaza ile mi bilemiyoruz ama arkadaşını öldürmek durumunda kalıyor. Yani bu kişi adam öldürecek olsa çıkar çıkmaz birini öldürürdü. Biz cinayetin ikinci gün işlenmesini hafifletici sebep olarak görüyoruz. Ayrıca herhangi bir tecavüz olayı yok, hırsızlık yok, sadece bir cinayet söz konusu. Bizim görüşümüz M.I.’nin son bir şansı hak ettiği yönünde ancak eleştirileri de haklı buluyoruz. Eğer ikinci kez salıverdiğimizde de gider bir cinayet işlerse artık M.I.’yı bir daha salıverme konusunda farklı düşünebiliriz. Lütfen bunu tehdit gibi algılamasın M.I. kardeşimiz ama bizi bu tür bir harekete de mecbur bırakmasın.” dedi.

“İnşallah Pazartesi Öğlen Saatlerinde Kendisini Bir Daha Salacağız”

Açıklamalarını sürdüren yetkili “İnşallah pazartesi öğlen saatlerinde bir daha salacağız kendisini, herkesin de dikkatli olmasını istiyoruz. Çabuk sinirlenebilen, sinirlendiğinde ileride pişman olabileceği davranışlar gösterebilen bir arkadaşımız. Aslında son derece yufka yürekli. Biz ilk çıkışında zaten böyle bir olay bekliyorduk. Yavaş yavaş adapte olacak dışarıya. Belki ilk üç, dört çıkışında insan öldürecek ancak sonra bundan vazgeçecek. Bizim aceleyle bir karar vermemiz M.I ve benzerlerinin zaten kırılgan olan psikolojilerini daha da kötüye götürebilir. Bu durumda bir kişi öldürecekken belki iki kişi öldürebilirler. Yani ucu gene bize dokunur. Biz derken lafın gelişi, ucu size dokunur, bizim korumalar falan var, tutarlar.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.