Bakan Albayrak’ın Ezan Okumasını Uzmanlar Yorumladı: “Dolar Rezervi Tükenmiş Olabilir”

Doların 7 lirayı aşmasının ardından Bakan Berat Albayrak’ın ezan okumaya başlamasını ekonomistlere sorduk.

Şuayip Öngörek: Bakan Bey’in ezan okumaya başlaması hükümette bir görev değişikliğini işaret ediyor olabilir. Konuya böyle bakmak lazım. Berat Bey, Diyanet İşleri Başkanı olursa muhtemelen Diyanet İşleri Başkanı da ekonomiye bakacaktır. Bu neler getirir bilemeyiz ancak çok ciddi bir problem olacağını sanmıyorum. Mevcut Diyanet İşleri Başkanı şu an ekonomi konusunda bilgisiz olabilir ancak zamanla öğrenecektir. Berat Bey de geldiğinde ekonomi bilmiyordu, bakın halen bilmiyor. Bunlar büyütülecek şeyler değil. Zaman içinde taşlar yerine oturur.

Vahap Sungur: Doların 7 lirayı aşması elbette bir şok etkisi yaratmış olabilir. Bakan Bey’in ezan okumasını ben şöyle yorumluyorum: Piyasaya bir miktar dolar verilebilirdi, beklenen buydu. Ancak döviz rezervlerinde sorun varsa elbette ezan okunması da bir seçenek olarak düşünülebilir. Ezanın dolar üzerindeki etkisini hep birlikte göreceğiz. Askerde de böyledir, cephane bitince süngüler takılır biliyorsunuz. Biz şu an ekonomik anlamda süngüleri taktık, süngü hücumuyla düşman üzerine gidiyoruz.

Melahat Krimson: Biz farklı bir müdahale bekliyorduk. Açıkçası piyasaların alışık olmadığı bir hamle oldu. Pazartesi sonuçlarını hep birlikte göreceğiz. Eğer başarılı olursa ezana devam edebiliriz ancak bu hamle başarısız olursa ne yapılacak bu çok önemli. Türkiye başka hamlesi kalmamış gibi bir hava yaratıyor. Elbette bu blöf de olabilir ancak gerçekten para yoksa piyasalar ezan, namaz dinlemez. Yani bu piyasaların dini de imanı da para. Manevi açıdan çok büyük eksikleri var piyasaların. Bunlar gerçekten çok önemli. Evet, çok önemli demiş miydim?

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.