Koronavirüs Önlemleri: Yaş Ortalaması Yüksek Olan CHP, Tedbir Amacıyla Kapatılıyor

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü koronavirüs tedbirleri içinde yaş ortalaması yüksek olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin hafta içinde kapatılmasının düşünüldüğünü belirtti. Partinin zarar görmemesi için düşünülen uygulamaya göre parti sadece hafta sonları 12:00 ile 12:15 arasında açılacak.

“Koronavirüs Tehlikesi Sürerken Yüz Yaşında Bir Kurumu Açık Tutarak CHP’yi Tümden Kaybetmeyi Göze Alamayız”

Kaparoz’a açıklamalarda bulunan bir yetkili “Ne kadar arada didişsek de CHP parti olarak bizim yol arkadaşımız. Cumhuriyet kurumlarını revize ederken, fabrikaları özelleştirip üniversitelere kendi arkadaşlarımızı yerleştirirken Meclis’te hemen yanımızdaki koltuklarda hep onlar oturuyorlardı. Dolayısıyla bizim için çok büyük önemi var CHP’nin. Ayrıca biliyorsunuz bize de Atatürk’ten miras. Şu an baktığımızda yaş ortalaması en yüksek parti, yani koronavirüs CHP için gerçekten çok tehlikeli olabilir. Demokratik yapımız açısından bunu göze alamayız. Cumhurbaşkanımız da partiyi tümüyle kaybetmektense hiç değilse belli bir süre için kapatmayı göze alabiliriz şeklinde görüş bildirdi.” dedi.

“Uzmanlar Aşıya Bir Yıl Veriyor, Bu İş Sanıldığından Uzun Sürebilir”

Açıklamalarını sürdüren yetkili “Şu an hazırlanan talimata göre CHP hafta içlerinde kapalı olacak. Kendi sağlıkları açısından basın toplantısı düzenlemeleri veya görüşmelerde bulunmaları da mümkün olmayacak. Ancak hafta sonlarında saat 12:00 ile 12:15 arasında faaliyetlerine devam edebilmesini istiyoruz. Bu on beşer dakikalık sürelerde pencereler kapılar açılıp partinin bir havalandırması yapılabilir. Zaten öyle aman aman bir gündem de yok, bir sorun çıkarsa biz hallediyoruz on beş dakikadan iki günün yeterli olacağını düşünüyoruz. Koronavirüs geçsin elbette eskisi gibi kendilerini Meclis’te görmek isteriz ancak uzmanların sözüne bakılırsa aşı için en az bir yıl diyorlar. Bu iş sanıldığından uzun sürebilir.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.