Konya’da Bedava Baklava Vaadiyle Topladığı 50 Bin Kişilik Kalabalığa “Açız” Diye Slogan Attırdı

Kendini ‘Z Kuşağı Girişimcisi’ olarak tanımlayan Canver Yenitüfek adlı genç halka bedava baklava dağıtacağını söyleyerek Konya Zafer Meydanına 50 bin kişi toplamayı başardı. Ellerindeki “Sabahtan Beri Boğazımdan Bir Şey Geçmedi” pankartları ile meydana yürüyen halk basın mensupları geldiğinde Canver Bey’in önderliğinde “Açız” diye slogan atmaya başladı.

“En Başta Toplantı ve Seminerlerle Halkı Bilinçlendirmeyi Denedik”

Kendisine telefonla ulaştığımız Canver Yenitüfek 2019 yılında iki arkadaşıyla birlikte Halk Hareketleri ve İsyan LTD ŞTİ’yi kurarak hizmet vermeye başladıklarını anlattı: “En başta halkı bilinçlendirmek üzere çeşitli konularda toplantılar düzenliyor, bildiriler dağıtıyor, seminerler veriyorduk ancak bir türlü istediğimiz oranda bir katılım sağlayamadık. Yaptığımız onlarca toplantıya karşın Kanal İstanbul protestomuza maalesef on dört kişi katıldı. İşlerin kötü gitmesi üzerine iki ortağım 2020 yılında şirketten ayrıldı. Açıkçası benim de umudum kalmamıştı ancak tek başına kalınca daha özgür hareket etme olanağı buldum” dedi.

“İktidarın Yöntemlerini Araştırınca İşlerimiz Açıldı”

Açıklamalarını sürdüren Yenitüfek “İlk olarak iktidarı analiz etmeye başladım. Binlerce kişiyi alanlara nasıl doldurduklarını araştırdım. Daha sonra bu yöntemi muhalif bir bakış açısıyla yorumladım. Mersin’de köfte dağıtacağımızı söylediğimizde alana on bin kişi geldi. Oysa biz yüz köfte yaptırmıştık. Ancak halkımız kuzu gibi, çok anlayışlı. Köfte bitti dedik ve hiçbir şey olmamış gibi evlerine döndüler. Çok ısrar edenlere de çift kaşarlı tost söyledik.” dedi.

“Hedef 1 Milyon Kişiyi Donlarıyla Sokağa İndirmek”

Konya’daki 50 bin kişilik eylemi anlatan Yenitüfek “Mersin’deki eylemin ardından hedef büyüttük. Konya’nın en büyük meydanlarından birinde 50 bin kişinin tek bir ağızdan ‘Açız’ diye bağıracağını duyan basın mensupları önce buna inanmadılar ancak sosyal meydaya videolar düşünce gelmediklerine pişman oldular. Eğer bir terslik olmazsa 2022 başında bedava pantolon vaadiyle bir milyon kişiyi donla meydanlara indirerek en büyük ekonomik kriz protestosunu gerçekleştireceğiz.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.