Müzikle Mücadele Yasası Yolda: Özel İşitme Vergisi Geliyor

Özel İşitme Vergisi

Kültür Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı toplantısından sürpriz karar çıktı: Müzikle Mücadele Yasası ve ÖİV (Özel İşitme Vergisi) yolda.

“Bu Alanda Büyük Bir Boşluk Var”

Kaparoz’un ulaştığı bir yetkili konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Son dönemde vatandaşlarımızın dinledikleri müziklerin sıklıkla gündeme gelmesiyle çok önemli bir şeyi fark ettik. Müzik alanı neredeyse önüne gelenin at koşturduğu bir alan olmuş. Sanatla kültürle falan ilgisi olmayan insanlar tuhaf sözler bulup manevi bütünlüğümüzü bozacak şarkılar yazarak diledikleri kişiye dinletebiliyorlar. Bu alanda tam manasıyla bir boşluk var. Ne yazık ki bu boşluğu da sanatçılar değil dış güçlerin maşası konumundaki bazı kişiler doldurmuş.” dedi.

“Özel İşitme Vergisi’nden Sonra Bir Saat Müzik Dinlemenin Bedeli 3,75 Lira Olacak”

Açıklamalarını sürdüren yetkili “İlk olarak bir yasaktan ziyade vergisel bir yaptırımın uygun olacağı düşünüldü. Şu an için eğer vatandaşımız müzik dinlemekte ısrar ediyorsa vergisini ödemek yoluyla dinlemeye devam edebilecek. Müzikle Mücadele Yasası ile birlikte ÖİV yani Özel İşitme Vergisi adını verdiğimiz yeni bir vergi çıkartacağız. Böylece bir saat müzik dinlendiğinde yaklaşık 3,75 liralık bir vergi çıkacak. Keyiflenip müziğin yanında bir de bira açılırsa vergi tutarı 15 liraya yükselecek. Eğer kişi biraz daha keyiflenirse ekiplerimiz gidip vatandaşın evindeki durumu denetleyecek. Vatandaşımıza misafir olacak ve bu şartlarda böyle keyif sürmek nasıl mümkün olabiliyor, buna da bakacağız.” dedi.

“Sayın Cumhurbaşkanımız Konuşurken Kanal Değiştirip Oyun Havaları Dinlemeyi Lüks Tüketim Olarak Değerlendiriyoruz”

Açıklamalarını sürdüren yetkili “Şimdi bazı arkadaşlarımız ‘Müzik dinlemek lüks mü?’ diyeceklerdir. Bizim için lüks. Televizyonda Sayın Cumhurbaşkanımız konuşurken kanal değiştirip oyun havaları dinlemeyi biz lüks tüketim olarak değerlendiriyoruz.” dedi.

Kaparoz muhabirinin “Sayın Cumhurbaşkanının konuştuğu sırada kanal değiştirildiğini nasıl tespit edecek?” şeklindeki sorusunu da yanıtlayan yetkili “Yaptığımız araştırmalarda sayın cumhurbaşkanımızın günde ortalama 24 saat konuştuğunu belirledik. Yani onun konuşmadığı bir zaman yok. Dolayısıyla müzik dinlemeyi tercih eden kişi mutlaka bunun bedelini ödeyecek. Kaçmak mümkün değil” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.