Fadıl Akgündüz’den TOGG’a: “Türkiye’nin İlk Fabrikasız Yerli Otomobili İmza’dır”

TOGG’u desteklediğini açıklayan Akgündüz, aynı üretim modelini daha önce hayata geçiren ilk otomobilin İmza olduğunu ancak dış güçlerin engellemesi nedeniyle projenin hayata geçirilemediğini söyledi. 90’lı yılların sonunda Siirt’te yerli otomobil fabrikası kuracağını söyleyip Cenevre fuarında, İngiltere’de yaptırdığı prototip aracını sergileyen Akgündüz’ün bu projesi hiçbir zaman hayata geçememişti. Gurbetçier de dahil olmak üzere çok sayıda kişiden para toplayan Akgündüz’ün Siirt’te üzerine fabrika kurmayı planladığı arsa ise zaman içinde ahıra dönüşerek bölgede hayvancılığın gelişimine önemli katkı sağlamıştı.

“Türkiye’nin Fabrikasız İlk Yerli Otomobili İmza’dır”

Kaparoz’a açıklamalarda bulunan Fadıl Akgündüz “Türkiye’de Devrim, Anadol gibi yerli üretimler olmuştu ancak Türkiye’nin fabrikasız ilk yerli otomobili İmza’dır. Ben TOGG markasını destekliyorum ancak keşke bize de bir selam gönderselerdi” dedi.

Açıklamalarını sürdüren Akgündüz “Biz 1999 yılında benzer bir lansman yaptık. O dönemi yaşayanlar hatırlayacaktır, çok şık bir arabaydı. Zaten otomobilimizin tasarımını da İngiltere’de yaptırmıştık. Siirt’te fabrika arsamızı hazırlamıştık. Binlerce kişiye istihdam sağlayacağımızı duyurmuştuk. Gümbür gümbür geliyorduk ancak önümüzü kestiler. Maalesef bu ülkede insanlar için iyi bir şey yapayım diyenlerin akıbeti böyle oluyor” dedi.

TOGG’a Tarihi Uyarı: “Dış Güçlere Özellikle Mercedes ve Wolksvagen’e Dikkat Etsinler”

Açıklamalarını sürdüren Akgündüz “Bizim milyonlarca dolar toplayıp arsamıza da tabelamızı diktiğimizi gören dış güçler paniğe kapıldı. Onlara da hak veriyorum tabii. Eğer İmza projesi hayata geçseydi dünya otomobil piyasası sarsılacaktı. Yabancı araçların satışı düşecek belki de pek çok firma fabrikalarını kapatmak zorunda kalacaktı. Onun için İmza’nın önünü kestiler, fabrikamızı yapmamıza engel oldular. Şu an TOGG’un da aynı bizim modelimizdeki gibi vatandaşlarımızdan para topladığını görüyorum. Onlar ön sipariş olarak bir bedel belirlemişler, bence çok güzel. Yani deneyimlerinden yola çıkarak şunu söyleyebilirim ki çok para toplarlar. Krize bakmayın, millet altınını falan bozar, kuyruğa girer, getirir parasını. Ama asıl sonrası çok önemli. Buradan TOGG projesini yürüten arkadaşlara sesleniyorum. İlk fabrikasız otomobil denemesi başarısız oldu ancak ben ikinci denememiz başarılı olsun istiyorum. Lütfen dış güçlere dikkat etsinler. İsim vermek de istemiyordum ama hadi vereyim özellikle Mercedes ve Wolksvagen’e dikkat etsinler. Her numarayı çekebilirler. Arkadan iş çevirir, dedikodu çıkartır, arabanıza çamur atarlar, daha neler neler. Her şeyi yapar bu kıskanç insanlar” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

3 Comments

  1. Türkiye Ne Zaman Bir Atılım Yapsa Hep Engelleniyordu Ya Darbe Ya Ekonomik Krizi Başında Buluyordu Bunun Bir Taneside Devrim Otomobiliydi Benzini Yok Diye Dalga Geçildi Sonra İmza Arabamız Piyasaya Çıktı Ona da Çamur Atıldı Şimdi de TOGG Yerli ve Milli Aracımız Çıktı Gelin Hep Beraber Bu Arabamıza Sahip Çıkalım Millet Olarak İzin Vermeyelim Dış Güçlere Şantajına

  2. Beyefendiye sorarım kurbetcilerden toplamış oldugu paraları lade etmişsin para toplamayı çok iyi bilen şahıdır .para toplamayı tarif ediyor yoksa togg araba prajeyede ortakmı yazık olur yeri milli deyip yine kimlerin canını yakacakacaba.

Yorumlar kapatıldı.