Açlığın Ömrü Uzatmasının Ardından Yolsuzluğun da Karaciğere Faydası Kanıtlandı

Rize Ahmet Enişte Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yürütülen bir çalışmaya göre uzun süre yolsuzluğa maruz kalmanın karaciğer yağlanmasını azaltarak insan sağlığına yarar sağladığı kanıtlandı. Toplam 500 kişilik iki farklı grup üzerinden yürütülen araştırmanın sonuçları bugün A Haber ekranlarında kamuoyuna açıklandı.

“Yolsuzluk Düzeninde Yaşayanların Karaciğerlerinde Düzelme Görüldü”

Araştırmanın sonuçlarıyla ilgili bilgi veren bir akademisyen “500 kişilik denek grubumuzda yaptığımız araştırmada benzer sağlık verilerine sahip kişileri iki farklı gruba ayırdık. Birinci grubun demokratik koşullar altında dürüst bir ekip ile yönetilmelerini sağladık. İkinci grup ise yolsuzluk, kayırma ve rüşvetin hâkim olduğu bir kleptokrasi düzeninde yaşadı. Her 6 ayda bir, bütün denekler ayrıntılı sağlık taramasından geçirildi. 5 yıllık araştırma sonucunda yolsuzluğa maruz kalan gruptaki kişilerin karaciğer fonksiyonlarının diğer gruptakilere kıyasla %42 oranında daha iyi olduğunu belirledik” dedi.

“İkinci Grubu Sokağa Saldık Ancak İlk Grup Çok Maliyetli Oldu”

Açıklamalarını sürdüren yetkili “Açık söylemek gerekirse ikinci grup bizi zorlamadı. Bunları sokağa bırakıp altı ayda bir kan ve idrar örneği aldık ancak ilk grup gerçekten de düşündüğümüzden maliyetli oldu. Yurt içinde istenen koşulları sağlayamayacağımız ortaya çıkınca başka ülke arayışına girdik. Sonuçta demokratik bir ülke olarak sayabileceğiniz ülkeler belli. Bunların hepsi de maliyetli ülkeler. Benim sekiz, dokuz akrabam da bu grupta yer alıyor. Araştırma için altı yıldır Avrupa’nın farklı ülkelerinde yaşıyorlar. Şu an karaciğer yağlanması dışında başka bir şikâyetleri yok. İkinci gruptaki denekler, özellikle alkollü içkiye gelen zamlardan sonra sağlık verileri açısından farkı açmaya başladı. Karaciğerleri çok iyi durumda anal genel olarak açlar. Bildiğiniz gibi açlığın da ömrü uzattığı kanıtlanmış durumda. Şu an işsizliğin böbreküstü bezi üzerindeki olumlu etkilerini araştıran bir çalışmanın sonuçlarını bekliyoruz. Daha sonra, bu üç araştırmanın sonucuna dayanarak çok farklı bir yaşam şekli önereceğiz” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

2 Comments

  1. Valla billa yolsuzluk çok iyidir sadece kara ciğere değil her derde devadır neden. Mi görüyoruzki yolsuzluk yapanların ayaklarına kırmızı halı seriliyor gariban bir ekmek çalsa en az 20 sene ceza alıyor

Yorumlar kapatıldı.