Türkiye 15 Gündür Yeni Vaka Sayısını 1.000’in Altında Tutmayı Nasıl Başardı?

Tüm dünyanın yanıtını beklediği soruya açıklık getiren Sağlık Bakanı başarının arkasındaki isim olarak Sayın Cumhurbaşkanını işaret ederek “Onun talimatları olmasa şu an kim bilir ne durumdaydık?” dedi.

“Cumhurbaşkanımız Yeni Vaka Rakamlarını Dokuz Yüzle Bin Arasında Görmek İstediklerini İfade Ettiler”

Kaparoz’a açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı “Bütün ülkelerde vakalara ilişkin rakamlar artış trendinde, son derece hareketli bir seyir izliyor, bizim durumuz ise son derce stabil. Türkiye olarak son on beş gündür 900 ile 1.000 arasında bir çizgideyiz. Bakın İspanya aynı süre içinde binden iki bine sonra üç bine çıktı. Almanya iki yüzleri gördükten sonra tekrar binin üzerine çıktı. Biz Türkiye olarak dokuz yüzden bine çıkmadık. Herkesin aklına aynı soru geliyor. Tabii bu tek başına bizim başarımız değil. Burada Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarının doğrultusunda gerçekleşen rakamlar bunlar. Malum turizm sezonu, ekonomik durum ortada kendileri yeni vaka rakamlarını dokuz ile bin arasında görmek istediklerini ifade ettiler. Biz de bütün çalışmalarımızı buna göre organize ettik ve ertesi günden itibaren bir kere binli rakamları görmedik. Ben bu vesileyle kendisine tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.

“Küsuratlı Sayılar Kamuoyunda Gerçekçilik Hissi Yaratıyor”

Açıklamalarını sürdüren Bakan “Bunun bir ekip işi olduğuna dikkat çekmiştim. Özellikle bu grafikli tabloyu hazırlayan arkadaşımızın emeği büyük. Rakamları son derece güzel dağıtıyor. Bir gün 962, bir gün 917 falan. Böyle küsuratlı sayılar veriyor, dokuz yüzlere geliyor, acaba sekiz yüzü görecek miyiz derken birden bine yaklaştırıyor, yüreğimiz ağzımıza geliyor tabii. Ancak bu da bir nevi gerçekçilik hissi yaratıyor. Yoksa her güne yaz 950 geç git. Ama profesyonellik bu değil işte. Biz işimize farklı bakıyoruz. Belki bugün insanlar anlamayacak bu hizmetler ancak üstünden zaman geçince bugün yapılanlar çok daha iyi anlaşılacak. İzninizle ben grafiker arkadaşı arayıp kendisinde bugünkü rakamları alayım.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.